mnamiiii file + kel

9. února 2008 v 21:36 | tigricica5

Filé s kelom

Filé s kelom
1 hlávka kelu
100 g masla
1 ČL mletej rasce
250 ml smotany na šľahanie
2 žĺtky
750 g filé z tresky
2 PL citrónovej šťavy
3 PL strúhanky
soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1.

Kel očistíme a nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a asi 15 minút dusíme na 1/3 masla.

2.

Smotanu na šľahanie a žĺtky rozhabarkujeme, premiešame s poduseným kelom a preložíme do vymastenej nákypovej formy (alebo na pekáč).

3.

Filé nakrájame na 4 kusy, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou z oboch strán opečieme na druhej tretine masla. Rybu rozložíme na kel a posypeme strúhankou zmiešanou so zvyškom masla.

4.

Pečieme asi 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C a podávame s varenými zemiakmi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama